TwitterFacebookYoutube

meedoen-banner

Vrijdag 20 t/m zondag 22 maart waren de welpen op kamp, ieder met een van hun ouders! Op Scoutcentrum Buitenzorg in Baarn waanden ze zich in de Middeleeuwen, met onder andere ridderslaan, een smokkelspel en marsmallows roosteren boven het kampvuur. De jonkvrouwe van Gunterstein tot Niftarlake vroeg om de hulp van de welpen, want ze was ontvoerd door de Ridder van Overholland. Hoe het is afgelopen? Bekijk de aftermovie of lees verder.

Aftermovie ouderkindkamp op YouTube

Bij aankomst in Baarn werden de kinderen opgewacht door vrouwe van Gunterstein tot Niftarlake in de Baarnse hoeve. Alle deelnemers meldden zich aan en kregen een naamsticker, handig voor iedereen die elkaar nog niet zo goed kende. Spullen werden in de slaapzaal gelegd en de eerste activiteit kon van start.

In een kring werd het kennismakingsspel ridderslaan gedaan. Hierbij moest de deelnemer in het midden proberen om de genoemde persoon tot ridder te slaan, voordat diegene weer de naam van een ander noemde. Het smokkelspel dat 's avonds gespeeld werd, was een behoorlijk heftige strijd tussen ouders en kinderen, waarbij op het scherpst van de snede gestreden werd. De avond afsluitend werden er nog marshmallows op het vuur geroosterd, waarna de welpen naar bed gingen en de ouders nog wat nakletsten.

De volgende ochtend werd er na het ontbijt gesport onder leiding van Oe. Aldus verkwikt konden we beginnen aan de uitdaging van de dag: vanuit de middeleeuwen er was een boodschap van de Jonkvrouwe van Gunterstein tot Niftarlake, ze zat behoorlijk in de problemen. Ze was namelijk ontvoerd door Ridder van Overholland en deze vroeg een flink losgeld. Hij wilde heel veel kostbaarheden. Jonkvrouwe van Gunterstein tot Niftarlake vroeg de hulp van de welpen en hun ouders om deze kostbaarheden te verzamelen. Hiervoor moest een route afgelegd worden waarbij op verschillende punten opdrachten konden worden gevonden. Een aantal opdrachten was makkelijk, een aantal wat moeilijker en sommige groepjes kwamen ook nog de vrouwe tegen onderweg. De tocht eindigde bij de Baarnse hoeve. Hier kon iedereen weer wat op temperatuur komen. Nadat alle groepen binnen waren werd er nog een spel gespeeld en het kampvuur opgestookt. Er bleken heel veel kostbaarheden verzameld, nu maar hopen dat het genoeg was.

De ouders kregen de opdracht het avondeten te verzorgen, dat bestond uit hamburgers, frikandellen en chicken wings van de barbeque. Daarnaast waren er nog een aantal heerlijke salades. In de luxe Baarnse hoeve staat een afwas machine dus de vaat was snel gedaan.

Tijd voor een avondspel. Natuurlijk Levend Stratego, er werden 3 potjes gespeeld met volledige inzet van iedereen, ook nu weer was het een felle strijd. Aan het eind van de avond was er dan ook alleen nog kort tijd om de laatste marshmallows te roosteren voordat de welpen naar bed gingen. Raksha ging 's avonds naar Breukelen om de kostbaarheden af te leveren bij Ridder van Overholland. 

2015 04 welpen2

Na het ontbijt van de volgende ochtend was er weer een boodschap van de Jonkvrouwe. Ridder van Overholland had het losgeld geaccepteerd en haar vrijgelaten. De zoon van de ridder vond het blijkbaar allemaal zo oneerlijk dat hij de kostbaarheden ook aan de Jonkvrouwe heeft gegeven.

Voor de ouders en wat leiding was het nu tijd om aan de schoonmaak van de hoeve te beginneen. De welpen gingen met Oe, Raksha, Kaa en Stein een spel spelen. Vóór de lunch kon iedereen weer naar huis vertrekken en uitrusten van een heerlijk kamp.

Een paar weken later kwam er nog een verrassing: Jonkvrouwe van Gunterstein tot Niftarlake kwam aan het eind van de opkomst een onderscheiding uitdelen aan alle welpen die geholpen hadden.