TwitterFacebookYoutube

Geheim agenten weekend

2013-07-welpen geheim agentenJaahoor, het was weer zover! Kamp! Dit keer met een thema, namelijk: "Geheim agenten weekend". De leiding heeft er zin in! Zaterdagochtend begon het kamp. Om 10:30 was het de bedoeling dat alle welpen aanwezig waren, dit was op eentje na het geval. :) Aafien en Marco (hulp- ouder/leiding) begonnen met de opening terwijl Mischa, Emma en ik de speurtocht door de duinen aan het uitzetten waren. Toen we weer compleet waren kregen we een bericht.. Oh oh, er is ingebroken in een Amerikaans onderzoekscentrum!

Onze welpen zijn gevraagd om de daders die naar Nederland zijn gevlucht te pakken. Na het maken van onze ID kaarten liepen we de speurtocht. Eén keer was leuk voor de jeugdleiding, na de tweede keer waren we toch behoorlijk moe. Onderweg werden er minigames gespeeld en konden de welpen aanwijzingen vinden. Toen we weer terug waren bij onze overnachtingsplek kregen we nog een bericht van Agent Banga 001. Vervolgens begonnen we aan onze "Geheim Agent Burgers". 's Avonds hebben we nog lekker bij het kampvuur gezeten en alleen de échte bikkels durfden na het spookverhaal om 10 uur nog de duinen in. Er stond een flinke missie op ze te wachten, maar ook deze hebben ze met succes volbracht!

De volgende morgen, na het opruimen van de spullen, werden onze spionnen flink beproefd op de trimbaan. Daarna is er lekker en gezellig ontbeten. Vervolgens werden alle aanwijzingen bij elkaar gelegd en kwam de plaats van de gestolen goederen tevoorschijn. En wat een schat: supermooie badges van het kamp! We hebben afgesloten en de ouders kwamen. Het was een geslaagd kamp!

Nogmaals een fijne vakantie gewenst vanuit het hele leidingteam!

Menno Hoefsloot
Jeugdleiding Welpenhorde