TwitterFacebookYoutube

Zomerkamp Stierop 2013

Zomerkamp StieropAfgelopen zomer zijn de zeeverkenners op zomerkamp naar Alkmaar geweest. De zeeverkenners werden namelijk door de politie in Alkmaar om hulp gevraagd! Er was een kaasmeisje vermoord en de zeeverkenners kregen de opdracht om deze moord zo snel mogelijk op te lossen. Elke dag kregen ze via de plaatselijke krant een aanwijzing over de dader, daarnaast moesten ze tijdens een avondspel op zoek naar het juiste moordwapen, en tijdens het bezoek aan Alkmaar kregen ze meer informatie over de moordplaats. Uiteindelijk heeft het speurneuzenwerk van onze zeeverkenners ervoor gezorgd dat de moord werd opgelost.

Naast het zoeken van de moordenaar was er ook veel ruimte voor lol en plezier. Zo hebben we 's avonds gezeild, heel veel gezwommen, gezond en spellen gedaan. Door het mooie weer hebben we heel veel in het water gelegen! Daarnaast heeft Neptunus een bezoek aan de zeeverkenners gebracht. Nadat de aspirant-zeeverkenners een tocht hadden afgelegd om bij hem te komen, werden ze na verschillende opdrachten benoemd tot echte zeeverkenners!

Ook hebben we een bezoek gebracht aan de kaasmarkt in Alkmaar, hier hebben we gezien hoe de kaas werd gedragen, hoe deze werd verhandeld en naar de markt werd gebracht met ouderwetse bootjes.

We kijken terug op een zeer geslaagd zomerkamp en hebben een leuke tijd gehad. Volgend jaar willen we graag naar Nawaka en we hopen daar net zo'n tof zomerkamp te hebben!

Bekijk hier de foto's.