TwitterFacebookYoutube

Slotkamp landscouts 2013

Alle scouts moesten 's ochtends bij het troepenhuis verzamelen. De groep werd in tweeën gesplitst. Er was een jongensgroep en een meidengroep. De beide groepen kregen een route uitleg. De jongens kregen als eerste de uitleg en daarna de meiden pas. De jongens gingen 20 minuten eerder weg van de meiden. Toen de jongens net weg waren, kregen de meiden een route uitleg. En toen konden de meiden weg gaan.

Het eerste deel van de route was een fotoroute. Alle groepjes kregen best veel foto's en die foto's moesten ze volgen. De foto's leidde naar de eerste post toe: de Maarsseveense Plassen.

De groepjes kregen daar een beker limonade en een plakje ontbijtkoek. En als je dat op had, mocht je weer verder fietsen. Het tweede deel van de route was eigenlijk precies hetzelfde, ook met foto's. De tweede post was onder een viaduct. Daar moesten we allemaal een boterham eten en we kregen weer limonade. Het derde deel van de route was totaal anders. Het was met knooppunten. We kregen een lijst waar alleen knooppunten op stonden die we moesten volgen. De derde post was bij een parkeerplaats. We kregen daar weer drinken en ook een chocolaatje. Het laatste stukje was weer met knooppunten.

Toen alle groepje aangekomen waren bij het kampterrein moesten we de tent op zetten. Dat ging niet zo snel, want iedereen kletste enzo, maar uiteindelijk stond de tent wel. Toen mochten we dingen doen die we zelf wilden doen. Het avondeten was heel lekker. We kregen een wrap die we moesten vullen met bijvoorbeeld rode paprika, ui, spek en kaas. En dan boven het vuur leggen. Dat is echt lekker! Toen iedereen klaar was mochten we weer doen waar we zin in hadden, terwijl Jeffrey, Milou en Chris een show voorbereidde genaamd: de Lama's. De kinderen mochten de jury zijn en de leiding was het publiek. Het was echt een leuke en grappige show. Na de show moesten we naar bed. Niemand vond het heel erg want we waren allemaal wel een beetje moe, maar toen we in bed lagen sliepen we niet meteen.

De volgende dag was het vooral opruimen enzo. Toen alles was opgeruimd gingen we weer terug fietsen. We stopten 2 keer 1 keer bij een kerk en 1 keer bij de Maarsseveense Plassen. Daar mocht je ook zwemmen. Noah, Irene, Luna en Pip deden dat. Na het zwemmen gingen we naar het troepenhuis. Om je bagage op te halen. En dan mocht je naar huis.
En wat een super leuk kamp!!!!!!!!!!!

Irene