TwitterFacebookYoutube

Explorers en wilde vaart samen naar Exxploraxxion 2013

De explorers en wilde vaart zijn afgelopen weekend naar Ommen geweest om daar samen een uniek kamp met veel uitdagende activiteiten en feest mee te maken. Dit deden ze samen met ruim 1200 andere scouts uit heel Nederland op Exxploraxxion, het vijfjaarlijkse explorersfestival. Myrna: "Mijn eerste Scoutingkamp was te gek! We hebben veel gedaan en super veel lol gehad!"

Uitdagend programma
Op het programma stond onder andere een debatworkshop, een hike en een feest waarbij een gek kapsel de dresscode was. Centraal in het programma stonden ontdekken en ontmoeten: ontdekken van nieuwe interesses en uitdagingen, en het ontmoeten van nieuwe Scoutingvrienden en gave activiteiten.

Op zondagochtend verlieten de scouts het festivalterrein en zijn het hun smartphones die ze vertelden hoe ze moesten lopen: via een speciale app kregen de scouts opdrachten die ze uit moesten voeren en het resultaat hiervan legden ze vast per foto. Emma: "We hebben echt heel erg hard gelachen, vooral omdat alle voorbijgangers ons zo verschrikkelijk leuk aankeken."

2013-10-Exxploraxxion

De opdracht was om een menselijke piramide van 6 mensen te maken, maar een piramide met 10 mensen maken is natuurlijk een veel grotere uitdaging!