TwitterFacebookYoutube

Eerste hulp bij welpenopkomst

2014-02-ehboAls welp krijg je natuurlijk ook met EHBO te maken. Scouting is nu eenmaal niet voor watjes, dus komt het heus wel eens voor dat je je stoot, valt of een schram of splinter oploopt. Het is goed als je dan weet wat je moet doen. Om in de stemming te komen was ongelukstikkertje het juiste spel.

Daarna werd de kennis van de welpen (en de leiding) op het gebied van EHBO getest met een quiz. Dat ging nog helemaal niet zo slecht. Toen werden een aantal doemscenario's bedacht waarbij je EHBO zou kunnen toepassen. Deze scenario's werden omgezet in een filmscript. De bijbehorende benodigdheden werden zelf in elkaar geknutseld. Het opnemen van de filmpjes ging met veel gelach gepaard, maar is heel goed gelukt. Misschien niet helemaal vlekkeloos, maar alle slachtoffers werden behandeld.

Iedere welp die aanwezig was bij de opkomst van vandaag is weer een beetje dichterbij het insigne EHBO gekomen. Alle filmsterren en regisseurs deden na afloop ter ontspanning nog een potje buskruit en gingen tenslotte voldaan naar huis.