TwitterFacebookYoutube

Winterupdate zeeverkenners

2014-02-zeeverkennersDeze winter zijn de zeeverkenners druk bezig om hun vletten weer vaarklaar te maken voor de zomer. Zo worden de riemen (voor landrotten: dat zijn roeispanen) weer van een vers laagje lak voorzien zodat ze beter tegen water kunnen en het hout niet gaat rotten. Ook de doften (bankjes) worden meegenomen met het lakken. We zijn al een heel eind op weg! De riemen zijn bijna klaar en ook de doften schieten al aardig op. Hierna hoeven we van het houtwerk alleen nog maar de masten (houten palen waaraan je het zeil vast maakt) en de gieken en gaffels (houten balken waaraan het zeil vast zit) te doen.

Om te voorkomen dat we van schuren, lakken, schuren en weer lakken en het tussendoor afnemen met ammonia (stinkt) verveeld raken spelen we ook veel spellen en oefenen we zeiltheorie. Zo zijn we afgelopen zaterdag naar het bos geweest voor wat frisse lucht na al dat schuren en leren we de regels van het zeilen. Zo hopen we goed voorbereid en met goed materiaal weer te kunnen zeilen dit jaar! We gaan niet zomaar zeilen dit jaar, we gaan naar Nawaka! Het is jullie vast niet ontgaan dat alle zeeverkenners hier heel erg veel zin in hebben. Dit is een zomerkamp met 3500 scouts in Roermond waar wij tien dagen allerlei gave zeilspellen op en rond het water gaan doen. En daar moeten onze boten toch wel uitblinken!

Nu het steeds langer licht begint te worden, het nog steeds niet koud is en het wel lekker waait begint bij ons het zeilgevoel alweer te kriebelen. Daarom gaan we de komende weken snel het onderhoud afmaken, zodat we zo snel mogelijk weer het water op kunnen.