TwitterFacebookYoutube

Ouder-smurfkamp welpen

2014-04-smurfsmurfkampZaterdag 22 maart kregen de welpen tijdens de opkomst een brief afkomstig van Grote Smurf. Hij had de hulp van de welpen nodig. Zo gezegd zo gedaan gingen de welpen het volgende weekend op kamp, samen met hun ouder naar Baarn om Grote Smurf te helpen.

In de brief van Grote Smurf stond dat de Smurfen er in geslaagd waren het recept van Gargamel te smurfen, waarin staat hoe je van Smurfen goud maakt, maar dat Vergeetsmurf hem verstopt heeft alleen weet Vergeetsmurf niet meer waar. De hulp van de welpen was dus nodig om het recept terug te smurfen voordat Gargamel het recept terugsmurfte.

Vrijdagavond 28 maart begon de zoektocht met een kennismakingsspel. Voor een geslaagde zoektocht moesten alle welpen en ouders natuurlijk wel weten wie welke naam heeft. Toen iedereen wist welke naam bij welke persoon hoorde gingen we verder met het handelspel. De welpen moesten proberen zoveel mogelijk muntjes te verdienen om een tip te kunnen kopen over de verstopplaats. Gelukkig hadden de welpen net genoeg muntjes om de eerste tip te kunnen kopen.

Zaterdagochtend waren de welpen iets vroeger wakker dan de planning was. De ouders hadden daar wat moeite mee. Na een stevig ontbijt werd er een potje Smurfenroof gespeeld: de kinderen tegen de ouders. Na een hele snelle eerste ronde, die de welpen hadden gewonnen, werd er nog een potje gespeeld waardoor de stand in een gelijkspel eindigde.

2014-04-smurf1

Nadat alle Smurfen teruggeroofd waren was het tijd om op pad te gaan. Grote Smurf had een speurtocht uitgezet om aanwijzingen te smurfen. Het was een heuse speurtocht, de Lolsmurf had wat aanwijzingen weggehaald waardoor sommige groepjes een beetje verkeerd liepen. Onderweg kwamen we posten tegen waar de welpen ingrediënten konden verzamelen voor een slaapdrankje voor Gargamel of een aanwijzing naar het recept. Na deze lange speurtocht hebben we op een groot grasveld geluncht en de ouders kennis laten maken met Hollandse Smurf.

Terug bij het gebouw werden de lekkerste slaapdrankjes voor Gargamel gesmurft. Daarna hadden alle Smurfen .. eeeehh welpen vrije tijd en was er voor de leiding ook even een rustmomentje.

Als avondeten stond er Smurfenbami op het menu. Er was per ongeluk een Smurf in het water gevallen waardoor de bami blauw was geworden. Gelukkig smaakte de bami heerlijk!

2014-04-smurf2Alle buikjes waren rondgesmurft dus was het tijd voor de Bonte Smurfenavond. Bijna alle welpen EN ouders hadden een leuk stukje voorbereid. Na alle gekke toneelstukjes en dansjes was het dan eindelijk tijd voor.......... marshmallows!!

Zondagmorgen konden de leiding en ouders weer niet uitslapen, want de kinderen waren, ondank dat ze zaterdagavond heel moe waren, weer vroeg wakker. Ja, dan ga je maar meteen je tas inpakken en de tafel dekken. Na een lekker ontbijtje was het tijd voor de grote schoonmaak. De welpen gingen samen met de jeugdleiding het bos in en hebben Levend Smurfenstatego gespeeld, waardoor de ouders en de andere leiding de ruimte had om het gehele gebouw goed schoon te maken.

Terwijl de kinderen druk aan het spelen waren was de leiding Grote Smurf tegengekomen. Hij vertelde ons dat Gargamel in de buurt was en dat de welpen nu moesten gaan zoeken naar het recept. Na lang zoeken zijn de welpen er in geslaagd het recept terug te vinden voordat Gargamel daar de kans toe kreeg!

Helaas was het kamp daarna afgelopen! De kinderen, ouders en de leiding gingen moe maar zeker voldaan naar huis!