TwitterFacebookYoutube

Explorers spelen Fort Boyard

2014-04-fort boyard1Voor de avondopkomst van 22 maart was het aan Sjors en Myrna de eer om een programma voor de rest te verzinnen én te organiseren. Samen waren ze na wat brainstormen tot een heel leuk idee gekomen! Ons avondprogramma was namelijk gebaseerd op het bekende tv-programma Fort Boyard.

Toen we allemaal binnen kwamen lopen waren Myrna en Sjors al aanwezig om de nodige dingen klaar te zetten. Ze hadden allemaal spellen bedacht, om vervolgens een finale te spelen. Hiervoor werden twee teams gemaakt. Het team dat de meeste punten had verdiend met de spellen kreeg vervolgens een halve minuut voorsprong tijdens de finale.

Er waren onder andere spellen waarvoor teamwork nodig was. Dit was best goed omdat we in een korte tijd veel nieuwe leden hebben gekregen. We moesten bijvoorbeeld binnen 10 minuten vuur maken met 10 lucifers, sleutels zoeken in het troepenhuis, woorden raden die een ander teamlid aan het omschrijven was en met 6 stoelen je hele team aan de overkant van het grasveld brengen zonder de grond te raken.

2014-04-fort boyard2

In de finale ging de prijs naar team 1: zij hadden het snelst de keuken kunnen pionieren! En, ook niet onbelangrijk, ze konden er met zijn allen op zitten. Ze hadden de prijs dubbel en dwars verdiend. Tot slot gingen we gezellig met zijn allen bij het kampvuur zitten. Het was een leuke en goed georganiseerde opkomst.