TwitterFacebookYoutube

meedoen-banner

2014-05-markusposNa een heel winterseizoen onderhoud gepleegd te hebben mochten de vletten begin eind maart alweer het water in! Zoals gewoonlijk gebeurde dit in sneltreinvaart. De eerste zeilopkomst is inmiddels geweest en de zeeverkenners hebben alweer genoten van het heerlijke zeilweer. Want dat was het!

Het is wennen op het water en de zeilkunsten moeten weer op peil worden gebracht, maar dat gaat zeker lukken. Tijdens de zeilopkomsten wordt er vrijwel altijd op een van de eilanden op Loosdrecht geluncht. Na de lunch doen de zeeverkenners nog een spel, voordat ze weer het water op gaan. Ditmaal was het spel bedoeld om het vertrouwen in elkaar en tevens de kennis van de zeiltermen te bevorderen.

De strijd barstte los tussen twee teams, die ieder één van hun geblinddoekte kameraden langs de pionnen moest loodsen met alleen maar scheepstermen, zoals; bakboord, stuurboord, deinzen, etc. Aan het eind van het parcours lagen items die de geblinddoekte persoon mee terug moest nemen naar het team. Het team dat als eerste alle items had verzameld had gewonnen.

Afgelopen opkomst hebben de zeeverkenners hun best gedaan om te collecteren voor het Oranje Fonds. Daarvoor zijn ze de tijdens de opkomst in Broeckland gaan collecteren. Het bedrag dat hiermee is opgehaald is nog niet bekend. De opbrengst zal ten goede komen van Nawaka, zoals ook al eerder in deze nieuwsbrief genoemd.

Komende periode zullen de zeeverkenners vaak het water op gaan om spelenderwijs de kunst van het zeilen onder de knie te krijgen. Dit doen zij vanaf de werf gelegen in de bocht waar de Bloklaan overgaat in de Veendijk te Loosdrecht. Vanaf hier stappen we op de lelievletten, om vanaf daar de rest van de Loosdrechtse Plassen te verkennen.

Laat de zomer maar komen, met veel wind en veel zeilplezier!