TwitterFacebookYoutube

Overvliegen als welp

Vrijdag 3 oktober ging ik (Lucas) op kamp. Dat was mijn laatste kamp als welp, want zaterdagochtend ging ik overvliegen! 's Morgens vroeg was er al van alles te doen bij het troepenhuis en werd ik wel een beetje zenuwachtig. Toen kreeg ik ook nog 5 suikerklontjes in mijn thee, omdat ik wel wat extra energie kon gebruiken. Ik dacht: laat het nu maar gebeuren!

2014-10-lucas

Om 10.00 uur kwamen de ouders en kregen we speluitleg van Marten. We moesten eerst de touwbrug over. Wel gezekerd. Bob mocht als eerste en ik als laatste. Toen ik aan de beurt was gingen ze allemaal aan de trouwbrug hangen en schommelen. Het was hierdoor erg lastig maar ik ben er niet afgevallen.

 Daarna moesten we onder een zeil door, waar water onder lag, en via de palen het doel over. Toen waren we een beetje smerig. Daarna nam Martijn ons mee naar de voorkant van het gebouw. De drie welp-zeeverkenners kregen een reddingsvest aan. We moesten in een bootje naar de brug over de Danne roeien. Met zijn drieen in een half lekke boot, met twee mislukte peddels en een paar watergooiende land- en zeeverkenners .. we waren nat toen we er aankwamen! Gelukkig hielp Martijn ons op de kant en toen waren we echte zeeverkenners.

Na het water kregen we een stukje van de taart die de moeder van Luuk had geregeld voor ons afscheid. Daarna eindigde de gezamelijke opkomst en gingen we nog wat met de zeeverkenners doen. Ik hoop net zoveel plezier bij de zeeverkenners te hebben als bij de welpen, want dat was een hele leuke tijd!

Lucas