TwitterFacebookYoutube

Welpen op kamp bij het strand

Om het kampvuurOp 14 mei was het eindelijk zo ver voor de welpen. We gingen op kamp! Dit keer niet in ons eigen troepenhuis of in een gebouw, nee, we sliepen in tenten in Bentveld.

De leiding had deze keer geen tentindeling gemaakt. Na het openen telde de leiding af en mocht je een plekje uitzoeken in een van de drie tenten. Nadat alle bedden klaar lagen, hebben we een rondje over het terrein gelopen zodat we wisten waar we allemaal mochten komen en waar we de wc konden vinden.

Welpen op het strand

Daarna was het tijd voor een spelletje. We gingen het boswachterspel spelen. Je kreeg van de leiding een kaartje met daarop een olifant of een eekhoorn. Als je een olifant was, mocht de boswachter je niet te pakken krijgen, een olifant hoort namelijk niet thuis in het bos. Als je een eekhoorn was en je werd getikt, moest je de boswachter helpen. De leiding speelde ook mee en het was superleuk. Gelukkig werden alle olifanten gevangen en konden we daarna uitrusten bij het kampvuur met marshmallows! Nadat iedereen helemaal onder zat was het tijd om handen te wassen, tanden te poetsen en naar bed te gaan.

De volgende ochtend waren we vroeg wakker. De eerste welpen werden al rond 6 uur gehoord door de leiding. Ach ja, als je er vroeg uit gaat heb je wat aan je dag. Rond half 8 waren de welpen niet meer te houden en zaten de meeste kinderen al aangekleed bij het kampvuur, klaar voor een dagje strand.  

Eerst werd er ontbeten en een lunchpakketje gesmeerd en toen was het tijd om naar de bus te lopen. Daar waren we net op tijd. We zagen de bus al aankomen. We hoefden maar 10 min in de bus te zitten en toen waren we al bij het strand. Daar waaide het heel hard en het zonnetje was ook nergens te bekennen. Om het warm te krijgen had de leiding allemaal renspelletjes bedacht en hielden we een zandkastelenwedstrijd. De leiding deed zelf ook mee.  

Lunchen uit de wind

De lunch hebben we op de boulevard opgegeten, uit de wind om een beetje warm te worden. Per toeval kwam de leiding er achter dat er een juttersmuseum was waar je gratis mocht kijken. In het museum werd van alles tentoongesteld, allemaal gevonden op het strand van Zandvoort. Er lag van alles, schoenen, verrekijkers en ook verschillende dieren. 

In de middag kwam gelukkig het zonnetje door en zijn er zelfs een paar dappere welpen de zee in geweest. Die was toch nog een beetje fris maar om op te warmen kwam de ijscoman voorbij op het strand. Lekker voor iedereen een ijsje. Iedereen was helemaal uitgeraasd en gespeeld en het was tijd om de bus terug te pakken naar het kampterrein. 

Als avondeten hebben we samen met de landscouts gegeten die er ook waren. De broodjes hamburger smaakten erg goed na een dag op het strand. Na het avondeten was het eindelijk tijd voor levend stratego, maar dan net even anders met drie teams. Het was heel spannend maar uiteindelijk had 1 team 2 vlaggen gevonden. 

Van spelletjes spelen in het bos krijg je honger en dorst. Bij het kampvuur werden broodjes en worstjes gebakken en stond er een beker limo voor alle welpen. Na al dat lekkers was het tijd om naar bed te gaan. 

De volgende ochtend moesten de tassen gepakt worden na het ontbijt. Het kamp was helaas al weer voorbij. De laatste spelletjes werden gespeeld en toen waren de ouders al weer terug.

Alle kinderen en de leiding hebben ontzetten genoten! 

Bagheera / Erica