TwitterFacebookYoutube

meedoen-banner

Afgelopen zaterdag gingen de welpen samen met de zeeverkenners en wilde vaart naar de open dag van het Maritiem Instituut Nederland in Wageningen (MARIN). 's Ochtends vroeg vertrokken we naar Wageningen, maar niet vanaf het troepenhuis. De leiding had namelijk een bus geregeld voor de welpen en zeeverkenners (wilde vaart ging met auto's)! De bus vertrok vanaf de Markt, waar alle kinderen zich al verzameld hadden.

Na een leuke busreis met muziek en vrije toegang tot de microfoon voor de leiding kwamen we aan in Wageningen. Bij aankomst kregen we allemaal een speurroute. Hier stonden vragen op die de kinderen konden beantwoorden tijdens het bezoek. De kinderen waren al in groepen van 6 ingedeeld, welke ieder een leiding meekreeg. Tijdens onze tocht door het Maritiem Instituut kwamen we veel indrukwekkende dingen tegen. Zo zagen we kolossale waterbassins van wel 30 meter diep die gebruikt worden voor simulaties met schepen! We konden achter de schermen meekijken met alle technische snufjes, zo ook bijvoorbeeld het mechanisme van een duikboot. Een heel team van de TU Delft maakte onze welpen enthousiast voor techniek met een high-tech éénpersoonsduikboot.. Dit vonden ze erg interessant!

Er was veel te doen. Buiten konden de kinderen hun eigen bootjes knutselen van piepschuim, propellors en elastiek. Er was echte zeemansmuziek, touwen waar de kinderen overheen konden balanceren, een drijf-in bioscoop, virtual reality brillen en Minecraft waarbij de kinderen hele steden op het water konden ontwerpen.

Na een lange dag was iedereen wel uitgeteld. Rond 16:00 uur vertrokken we uit Wageningen, nadat iedereen zijn speurtocht inleverde en een cadeautje ontving, in een veel rustigere bus dan op de heenweg. Evenveel kinderen, de helft van het geluid. 

We vonden het een erg leuke dag. Onze speciale dank gaat uit naar Jeroen en Lian van Dijk voor de enorme korting op de bus en de begeleiding!

MARIN oktober 2016