TwitterFacebookYoutube

Ontdek Niftarlake

Wat is Scouting nu precies? Deze vraag wordt vaak gesteld en is niet zomaar te beantwoorden. Scouting biedt namelijk ontzettend veel verschillende activiteiten. Alles draait om uitdaging en plezier. Scouts spelen op een verantwoorde manier en in een veilige omgeving. Om kwaliteit in het spel te brengen, zijn de activiteiten gebaseerd op de spelvisie van Scouting. Deze spelvisie gaat uit van de groei en ontwikkeling van kinderen en jongeren. Dat biedt garantie voor jarenlang plezier bij uitdagende activiteiten.

Lees ook onze informatiebrief voor nieuwe leden:

Van welp tot stamlid

Scouting staat open voor iedereen, of je nu jong of oud bent. Al vanaf 7 jaar ben je welkom bij onze groep. Bij Scouting wordt gewerkt met verschillende leeftijdsgroepen die speltakken worden genoemd. De welpen spelen hun spel in een thema. Het spelen in een thema prikkelt de fantasie en stimuleert de ontwikkeling van het kind. Scouting Niftarlake is tamelijk uniek in Nederland, omdat onze groep speltakken voor zowel land- als waterscouts heeft. Hiermee is er voor iedereen wat wils! Een overzicht van de speltakken, met de bijbehorende leeftijdsgrenzen, vind je op de voorpagina.

activiteiten

Scoutingtradities

Iedereen kent het wel, de tradities van Scouting. De Scoutfit, het hijsen van de vlag en de verschillende kreten bij het openen en sluiten. Al deze gebruiken hebben een bepaalde betekenis en horen bij Scouting. De gebruiken samen vormen een geheel, ze kunnen niet los van elkaar worden gezien. Ze horen bij elkaar en vullen elkaar aan. Net als iedere Scoutinggroep hechten we waarde aan deze gebruiken, maar we interpreteren ze wel op een moderne manier. We hebben onder andere de volgende tradities:

Openen en sluiten

Aan het begin van een opkomst wordt er officieel geopend door de speltakvlag te hijsen. Na afloop wordt er ook gesloten. Het openen en sluiten geeft een symbolische grens weer: de grens waar het Scoutingspel begint en eindigt.

Installeren

Als je lid wordt van Scouting Niftarlake betekent dat dat je na een paar maanden geïnstalleerd zult worden als scout. Na het doen van de belofte krijg je als echte scout het speltakteken en het installatieteken op je Scoutfit. Nu hoor je echt bij de groep! Als geïnstalleerd scout ben je betrokken bij, en voor langere tijd verbonden aan de groep.

installeren